eko logo 32x32 1

Dezinfekcije | Dezinsekcije | Deratizacije

Ivangradska 2, Subotica 24000

Svakog dana

09h – 17h

Rad na terenu

00h – 24h

Svakog dana

09h – 17h

Rad na terenu

00h – 24h

Radno vreme:

Svakog dana od 07h do 20h

Domaća muva

Domaća muva – Musca domestica

Domaća ili kućna muva je veoma neprijatan stanovnik u skladištima hrane i stambenim prostorijama. Telo joj je sivkasto smeđe boje. Krila su providna, a usni aparat podešen za sisanje, pa je isključivo upućena na ishranu tečnom hranom. Jaja su sjajna bela, veličine oko 1 mm. Larve su bličaste sužene na prednjem delu tela, duge oko 12 mm. 

Polaganje jaja traje dosta dugo i za to vreme ženka može da položi nekoliko hiljada jaja. Jaja uglavnom polaže na gomilu odpadaka, đubrištima i na svakom drugom mestu gde gde je organska materija u raspadanju. Broj generacija u toku godine je veliki, jer celokupan razvoj traje veoma kratko, jednu nedelju leti, a 3-4 nedelje u proleće i jesen. Muve svojim prisusutvom prljaju i zagađuju razne životne namirnice bilo u prodajnim objektima, magacinima ili stambenim prostorijama. 

Ipak najveću opasnost predstavljaju kao prenosioci raznih zaraznih bolesti, jer su vrlo pokretne i dolaze u kontakt sa raznim materijama. Zbog svega ovoga njihovom suzbijanju treba uvek pristupiti ozbiljno na svakom mestu gde se masovno pojave.

EkoSub
Call Now Button